Kritika ~ Felicity Heaton: Her Demonic Angel




Cím: Her Demonic Angel
Szerző: Felicity Heaton
sorozat: Her Angel Series #5műfaj: Paranormál-romantikus
hossz: 395 oldal
megjelenés: 2012. Augusztus 28.
kiadó: Dark Rose Publishing
Értékelés: 4.5 pont

Egy démoni angyal jég szívvel, Veiron egy sötét úton jár, bosszúra éhezve. Semmi sem tántoríthatja el a küldetésétől, hogy elpusztítsa mesterét.... egészen addig, amíg az életét kockáztatva még egyszer belép a pokolba, hogy megmentsen egy halandó nőt. A tüzes szépség olyan éhséget kelt benne, amit le kell győznie, olyan szükségleteket, amit nem tud tagadni, csábítva őt, hogy odaadja neki testét és lelkét.

Erin meg van arról győződve, hogy amiért visszautasította az Ördög ajánlatát, ebben a rémálomba való birodalomban fog meghalni. Az utolsó, amire számít, egy halálosan érzéki harcos, aki betör a cellájába és felébreszti benne a szíve legsötétebb vágyait és egy heves sóvárgást, hogy megismerje a férfi érintésének melegét.

Egy hihetetlen világba csöppenve, ahol a háborút direkt szítják és a sötétség nő, Erin útra kel Veironnal, hogy megszökjön az Ördög légiói elől. Egy utazás rejtett veszéllyel és tele szenvedéllyel, mely forró lánggal ég.

Amikor Erin szembekerül egy, az életét megrázó felismeréssel és egy rendkívüli sorssal, vajon a szerelmük elég erőt ad majd nekik, hogy megküzdjenek Mennyel és Pokollal vagy szétválnak örökre?



értékeljünk:
(ARC kritika)

Her Demonic Angel az ötödik rész Felicity Heaton; Her Angel sorozatában. Sokan kérdezték, hogy lehet-e önálló könyvként is olvasni. A válasz IGEN, DE...

A sorozatban lévő összes könyv önálló, csupán azonos háttértörténeten és a karaktereken keresztül kapcsolódnak egymáshoz és nem szükséges sorrendben olvasni. Viszont itt jön a DE... annak, aki ezt a részt el szeretné olvasni, nagyon erősen ajánlom, hogy előbb a negyedik részt, a Her Guardian Angel-t olvassa el (az első hármat még én sem olvastam), mert az ad néhány plusz infót a hősünkről, azaz Veironról, ami a HDA-ban csak egy pillanatra említenek meg. Illetve sokkal érthetőbb lesz a Mennyország és a Pokol folyamatosan játszott játéka. 

Veiron nagyon is felkeltette az érdeklődésemet a negyedik részben, így tűkön ülve vártam, hogy mikor kezdhetek neki az ő könyvének. 

Mivel reggel  (12:04) van és nem aludtam túl sokat, ezért az egyszerűbb fajta kritikát sózom most rátok :P
Azaz pontokba szedve, hogy mi tetszett és mi nem ebben a könyvben. 

Ami tetszett:

-'In medias res.' Azaz a könyv már az elején belecsap a lecsóba. Nincs felesleges oldal húzás, nyögvenyelős ismerkedés a hős és a hősnő között. A Pokolban találkoznak először, és az úton (ami nem egy sétagalopp) hazafelé ismerkednek össze. 
- Veiron. Ennyi elég.
- Rengeteg jelenet játszódik a pokolban. Amit én imádtam. A bemutatását, a néhány lényt, akikkel hőseink találkoztak. Szinte érzed a szagokat és látod a rémálomba illő helyet a saját szemed előtt.
- Veiron. Ismét.
- Harc jelenetek. Na kérem alássan itt aztán van minden féle, ami szem szájnak ingere. Angyalok Vs. Démonok, Angyalok Vs. Angyalok, Angylok Vs. Ördög, stb... és mindegyik lélegzetelállítóan izgi.
- A karakterek. A fő és mellékszereplőket egyaránt. Mindegyikük más és más, különlegesek. Egyikük sem tökéletes. Mindegyikben találok valami, ami utálok és valamit, amit imádok (max. az arányok változnak). Én még az Ördögöt is csíptem ;P Oké, ez nálam nem meglepő, de akkor is...
- Őőő.. említettem már Veiront?! Ahogy azt az egyik barátomnak is mondtam: mondd azt, hogy Veiron és bármiben benne vagyok, amihez neki is köze van...
- És talán az egyik legfontosabb pont a történet szál. Megint tele van fordulatokkal és meglepetésekkel, ugyan az egyik legnagyobb meglepit már jóval előtte kitaláltam, mint ahogy azt Felicity felfedte előttünk, de maradt még egy pár másik, amire isten az atyám, sosem gondoltam volna. 

Ami nem tetszett:

Itt ülök, és azon gondolkozok, hogy volt-e valami, ami nem tetszett, de nem találok ilyet. Lehet, hogy volt egy vagy két pillanat, amikor azt mondtam, hogy "na ezt megemlítem negatívumként", de vagy gyorsan elszállt, vagy a sok jó dolog annyira elnyomta, hogy már nem is emlékszek rá. Az egyetlen, ami nem tetszett, hogy vártam a nagy showdown-t hőseink és az Ördög között, ami nem érkezett meg. De ez tökéletes érhető, hiszen nem ez volt a sorozat utolsó könyve, és tudva, hogy melyik mellékszereplőt állítja Ms. Heaton a reflektorfénybe a 6. részben, garantálhatom, hogy azt sem fogom unni. Hasonlóan várom az összecsapást a Mennyországgal. Ideje lenne megleckéztetni már azokat ott fent...

Összességében: A Her Demonic Angel az EGYIK LEGJOBB KÖNYV IDÉN. A főszereplők közti románc megolvasztja a szíved, a csata jelenetektől kiver majd a víz, és a váratlan fordulatoktól egyre gyorsabban forgatod majd a lapokat. Hagyd abba, amit csinálsz, nyisd ki ezt a könyvet, és hagyd Veironnak,  hogy elvigyen egy pokoli utazásra, ebbe a  csodálatos világba, mely tele van veszéllyel, izgalmakkal, démonokkal és angyalokkal, jóval és gonosszal. Menny és Pokol sosem volt még ennyire egyforma.


Vedd meg:
Amazon.com Kindle | Amazon.co.uk Kindle | Apple iBookstore US | Apple iBookstore UK | Apple iBookstore Australia | Apple iBookstore Canada | Kobo Books | Az író oldalán


Lépj kapcsolatba az írónővel:
A blogján – http://www.indieparanormalromancebooks.com 
Twitteren – http://twitter.com/felicityheaton 
Facebookon – http://www.facebook.com/felicityheaton 
Goodreadsen – http://www.goodreads.com/felicityheaton

Share on Google Plus

About DhesiX

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 megjegyzés:

  1. Szia! Hol tudom megtalálni a sorozat 1. részét magyarul?
    Előre is köszi!:)

    VálaszTörlés