Borító mánia - Sarah J. Maas - A Court of Thorns and Roses


Sarah J. Maas neve már a magyar könyvmolyoknak is ismerős, hiszen debütáló YA fantasy sorozata az Üvegtrón (Throne Of Glass) nálunk is nagy sikert aratott. Itthon pár napja jelent meg a második rész, külföldön pedig már a harmadik rész jött ki idén szeptemberben. A fiatal írónő hat részesre tervezi az Üvegtrón szériát, de mivel nagyjából már megírta mielőtt egyáltalán kiadták volna az első részt, ezért bőven volt ideje új történeteken gondolkodni. Így jött 2009-ben az 'A Court of Thorns and Roses' ötlete is.

Az ACoTaR fedőnévre hallgató új regény NEM az Üvegtrón széria része, hanem egy új YA Fantasy trilógia kezdőkötete. Az USA today pedig ma le is leplezte a borítót:


UK változat
Maas az USA today-nek adott egy interjút, melyben az ACoTaR-ról is beszélt:

Az ACoTaR egy újabb fantasy sorozat, egy kissé idősebb YA olvasótábornak (azaz eljött a forróbb jelenetek ideje!), és a Szépség és a Szörnyeteg, East of the Sun and West of the Moon norvég népmese és Tam Lin újragondolásaként kelt életre először a fejemben. Mostanra már inkább egy eredeti SJM sorozat lett, de azért még maradt benne elég utalás az inspirációim tiszteletére. 

Még 2009-ben írtam meg az első könyvet, amíg az ügynökömmel dolgoztam az akkor még nem eladott Üvegtrónon. Brahiból írtam, hogy elüssem az időt, hogy kiéljem a kielégíthetetlen tündérmesék általi rajongásomat, és az évek során azt vettem észre, hogy újra és újra visszatértem a történethez, szimplán csak azért, mert hiányoztak a karakterek és még több időt szerettem volna tölteni a világukban (Prythian). Szóval nagyon szürreális most lelepleznem a hivatalos könyvborítóját - egyáltalán az is, hogy láthatom a könyvborítóját, hiszen annyi éven át ott ült az asztalomon. A borító minden, amit reméltem, és még annál is több: gyönyörű, sötét, halálos, érzéki...Anélkül, hogy elspoilerezne bármit, annyira illik a könyvhöz és Feyre kalandjához! Alig bírom kivárni, hogy végre megoszthassam a történetet az olvasókkal - és remélem legalább annyira fogják seretni, mint én.

Az írónő a történetet a blogján úgy jellemezte, hogy "a  Szépség és a Szörnyeteg újragondolása ('Tam Lin' és 'East of the Sun, West of the Moon' elemekkel fűszerezve), melyben Szépség egy vadász, Szörnyeteg pedig egy Tündér Úr, akinek egy gyönyörű, eltávolíthatatlan maszk rejti az arcát."

A hivatalos fülszöveg pedig:

Amikor a 19 éves vadász, Feyre elejt egy farkast az erdőben, egy bosszúra szomjazó szörnyszerű teremtménnyel találja szembe magát. Miután egy árulásokkal teli mágikus földre hurcolják, amit csak a legendákból ismert, Feyre hamar rájön, hogy a fogva tartója nem egy vadállat, hanem Tamlin — egyike a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik hajdanán uralták a világot.

Ahogy egyre több időt tölt a teremtmény birtokán, Feyre érzései Tamlinnel szemben jeges ellenségeskedésből tüzes szenvedéllyé változnak, mely minden, a gyönyörű és veszélyes Tündér világról valaha hallott hazugságon és figyelmeztetésen keresztül is megperzseli a lányt. Ám a tündérek földje felett egy ősi, gonosz árny növekszik, Feyrenek pedig meg kell találnia a módját, hogy megállítsa... különben Tamlin—és a világa—elvész...örökre.

Az 'A COURT OF THORNS AND ROSES'  2015 május 5-én jelenik meg külföldön. 

Aki kíváncsi lett, az szemezgethet az írónő pinterest képeiből és megismerhet néhány karaktert. Legalábbis nagyjából :) Részleteket pedig az írónő blogján olvashattok, angolul természetesen. 
Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése