Blogturné ~ Susan Ee: World After - Túlélők



A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Susan Ee: World After - Túlélők világa című regénye, az Angelfall sorozat várva várt második része. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere bemutatja Penryn és Raffe legújabb, izgalmakkal és fordulatokkal teli kalandját.

2015. április 6-tól egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Kiadó: Könyvmolyképző
Sorozat: Angelfall #2
Megjelenés: 2015. tavasz
Műfaj: YA fantasy
Fordította: AncsaT
Értékelés: 5 pont
     
A nagysikerű akció-fantasy, az Angelfall folytatásában az angyalok dúlásának túlélői igyekeznek összefogni mindazt, ami megmaradt a régi világból. Mikor egy csapatnyi ember foglyul ejti Penryn húgát, Paige-et, azt gondolván, hogy egy szörnyeteg, a dolog elfajul és vérfürdőbe torkollik.
Paige eltűnik. Az emberek halálra rémülnek. Anya szíve majd megszakad.

Penryn fel-alá autózik San Franciscóban, a húgát keresve. De miért olyan üresek az utcák? Hová tűntek az emberek? Kutatás közben belebotlik az angyalok titkos tervébe, kezdi megérteni, hogy mi mozgatja őket, és teljes szörnyűségükben felsejlenek előtte rettenetes szándékaik.Rafi eközben a szárnyait igyekszik visszaszerezni. Azok nélkül nem térhet vissza az angyalok közé, nem foglalhatja el az őt megillető helyét az élükön. Ha aközött kell választania, hogy visszaszerzi a szárnyait vagy megmenti Penryn életét, vajon hogy fog dönteni?



"Egy új nap virrad a túlélők világára."


Engedjétek meg, hadd kezdjem az értékelésemet egy idézettel az Angelfall kritikámból:
Az ember általában nem sokat vár egy magánkiadástól - bár akadtak pár jó könyvek a kezembe abból a kategóriából is, azért még mindig több a szemét, mint a kincs. Bizony az 'Angelfall'... sőt, tovább megyek, előreláthatólag, ha minden továbbra is így megy, a teljes sorozat a kincsek közt is az egyik legfényesebb.
És, hogy kedvenc ezredesemet idézzem: imádom, amikor egy terv összejön. [rágyújt szivarjára]
Hogy ez itt most mit jelent? Azt, hogy Susan Ee egy tökéletes második részt alkotott, és erről egy percig sem vélekedtem másként.

Ebben a részben szinte minden égető kérdésünkre választ kapunk, ami az Angelfall után maradt bennünk, és még az Angyalok színfala mögé is betekinthettünk. Mindent ugyanúgy hozott az írónő, amiért az első részt szeretjük. A regény kalandos, akció dús, izgalmas, lebilincselő, tragikus, helyenként mégis komikus, és szerintem durvább, mint az előző rész, pedig az sem volt pite. Nem emlékszem, hogy ezen kívül olvastam volna ennyire horrorisztikus napjainkban íródott YA regényt, ami nem kifejezetten a horror kategóriában íródott. Imádom, hogy Susan mert ilyet írni, és imádom, hogy merték így kiadni. Horrorisztikus elemei ellenére, ez egy gyönyörű történet a családról, az önzetlenségről, a bátorságról és az összetartás fontosságáról. 

Ebben a részben nagy szerepet kap Penryn kishúga, a hétéves Paige. Azt is mondhatnánk, hogy ő a sztori egyik legérdekesebb pontjává vált, a könyv végén lévő fordulattal pedig az írónő ezt a tényt be is borítékolta és pecséttel is ellátta. (Egy kis segítség ahhoz, hogy mire is utalok, de vigyázat, spoiler lehet a gémereknek: Paige története engem Kerriganére emlékeztet, nem lepne meg, ha kiderülne, hogy Susan nagy starcraft rajongó.)
a mozgató ereje. Nagyon tetszett, hogy ennyi figyelmet kapott. Gondoljatok lelketlennek, de én nagyon örülök, hogy egy ilyen szerencsétlen átalakuláson esett át, mert így

Penryn, csakúgy mint az első részben ismét eltűnt húga után kényszerül kutatni, közben pedig egyre veszélyesebb és kilátástalanabb akciókba sodorva magát. ami azt illeti  a köny közepénél kezdtem átnevezni a sorozatot Mission Impossible-re, Penrynt pedig Ethan Huntra kereszteltem. az egyetlen dolog, ami kissé zavart, de nem annyira, hogy ezért akár egy fél pontot is levonjak, az volt, hogy édes mindegy mennyire kilátástalan helyzetbe került főhősünk, valami véletlen folytán mindig sikerül megoldania, vagy véletlenül pont olyan emberbe botlik bele, aki segít neki. Igazából a véletlenek hosszú sorának köszönhető, hogy még mindig él. Persze ezzel nem azt mondom, hogy nem leleményes agy okos vagy erős, hisz mindez valóban jellemző rá.

Rafi és Penryn első találkozása az Angelfall vége óta csak a könyv vége felé történik meg, viszont ennél tökéletesebb nem is lehetett volna. Izgalmas, aranyos, parázsló és vicces. Aggódni azonban nem kell, bár nem túl sokat, de helyenként feltűnik Rafi itt-ott közben is, akár egy emlékben, akár Penryntől pár méterre. A romantikus szál most sem lett túl hangsúlyos, de még mindig megingathatatlanul és biztosan úszik az a bizonyos hajó a tengeren. És most már hivatalos, hogy a kedvenc YA párosom közé tartoznak.

Összességében: A World After- Túlélők egy már ismerős világgal, ismerős hősökkel és ellenségekkel, de vadonatúj kalandokkal és izgalmakkal, új szövetségesekkel, utánozhatatlan poénokkal, és briliáns fordulatokkal nyűgözi le a rajongókat. Az egyetlen hibája, hogy van vége!




A történetben fontos szerep jut Rafi kardjának, ezért mostani játékunk során híres filmes, könyves és videojátékos kardokkal találkozhattok.

Nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni az egyes állomásokon látható képek alapján az adott fegyver magyar nevét (amennyiben nincs magyar neve, úgy természetesen az eredetit - ezt minden mezőnél jelezzük), és beírni azt a rafflecopter megfelelő sorába. A sorsoláson az vesz részt, aki mind a nyolc karddal megpróbálkozott!
A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre. Sok szerencsét!





a Rafflecopter giveaway

További állomások:

Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése