Blogturné ~ Wendy Higgins: Angyali győzelem



A Maxim kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Wendy Higgins Angyali győzelem című regénye, mely az Angyali gonosz trilógia zárókötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere bemutatja az Óriások és hercegek végső, epikus összecsapását.

2015. április 14-től egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Kiadó: Maxim kiadó
Sorozat: Angyali gonosz #3
Megjelenés: 2015. 04.24
Műfaj: YA fantasy
Fordította: Béresi Csilla
Értékelés: 3,5 pont
  
Eljött az idő a leszámolásra. A jóslat hamarosan beteljesedik, és bár egyre több szövetségese akad Annáéknak, de a fenyegetés is nő. A hercegek minden eszközt bevetnek, hogy megállítsák a lázadó óriásokat. És ahogy minden háború, ez is áldozatokkal jár.

A helyzet egyre kiélezettebb, a nyugtalanság és a félelem lassan mindenkit felőröl. Miközben Anna menteni próbálja szeretteit, maga válik a fő célponttá. Minden percről percre változik körülötte, és senkiben sem bízhat. Mikor a Bujaság hercege ellene küldi szerelmét, Kaidan Rowe-t, el kell döntenie, mennyit kockáztat.

A sorozat legérzékibb és legpörgősebb kötete újra összegyűjti az óriásokat, hogy kivívják szabadságukat.




Tavaly a hónap legjobb könyve címet is kiérdemelte nálam a sorozat második része, az Angyali Szövetség, ami már sokkal kalandosabb volt, mint a sorozat kezdő kötet, és akkor azt mondta, hogy egy fakír módjára, tűkön ülve várom a befejező részt. Nagy elvárásokkal kezdtem bele az Angyali győzelembe, hiszen egy hatalmas epic végső összecsapást vártam, és erősen elgondolkoztam azon, vegyek-e egy inhalátort, hogy a majdnem 400 oldalas izgalmat túléljem. Ám sajnos/szerencsére nem volt rá szükségem.

Ahelyett, hogy egy ütős, pörgős, epic lázárást kaptam volna, olyan érzés volt, mintha egy közepes átvezető részt olvasnék. A kérdéseimre választ kaptam, a szálak összeértek, a nyitott ajtók bezárultak, a kapcsolatok rendeződtek, de egy ilyen kaliberű történethez epikus lezárás dukál. Néha azon kaptam magam, hogy már az írót kérdőjelezem meg, és képtelen voltam elhinni, hogy Higgins képes egy-két olyan ostobaságot kitalálni, amin csak a szememet tudtam forgatni, közben pedig nem használja ki a világ/történet adta lehetőségeket.

Azok, akik inkább a romantikáért szeretik a sorozatot nagy valószínűséggel nem fognak nagyot csalódni, mert ez aztán tele van romantikával. Nem csak Anna és Kaidan az egyetlen páros akikért szurkolhatunk, Cupido valószínűleg túlorázott, ugyanis lényegében minden karakter szerelemre talált. Számomra ez egy kissé túlzás volt, de legyen.

Ami a karaktereket illeti, továbbra is imádom az óriás csapatot, ahogyan összefognak, igazi családként védelmezik egymást és készek feláldozni magukat egymásért. A hercegekben viszont hatalmasat csalódtam. Nem is értem miért kellett ide Anna, hogy legyőzzék őket. Annak viszont örültem, hogy Anna tényleg felnőtt a feladathoz (bármi legyen is az), és egy- két alkalommal meg is mutatta, hogy bizony volt értelme az önvédelmi óráknak. Nem lett belőle egy Xena, de fényévekre van az első részben megismert Annától. Kaidan.. hát ő továbbra is Kaidan. A rajongók a végére talán kicsit megoszlanak majd, és bár jócskán megváltozik az előző részekhez képest, még mindig imádni való. Aki eddig nem kedvelte, biztos, hogy most megszereti. Imádtam minden részt kettejükkel.

Egy epilógus részt is kaptunk, ami hat évvel később játszódik, és biztos vagyok benne, hogy sokaknak ez lesz a kedvenc része az egész könyvben, másoknak talán kicsit túl sok lesz.

Az Angyali győzelem inkább a romantikára, a kapcsolatokra és a drámára épít, de azért egy kis izgalom és akció is vegyül a történetbe. Bár csalódtam a kivitelezésben, történetileg egy korrekt lezárást kaptunk. Különösen tetszett, hogy Higgins nem oldott meg mindent deus ex machina, voltak veszteségek is, az óriásokból sem lettek normális emberek és továbbra is harcolniuk kell örökségükkel, ám szabadságukat kivívták, mostantól csak rajtuk múlik, hogy utat engednek-e a gonosznak vagy sem.

Ezek után is kíváncsian várom Kaidan kötetét, sőt ezek után még jobban, bár egy kissé félek is tőle, hisz nem könnyű hitelesen és karakter hűen férfi szemszögből ilyen jeleneteket írni, de remélem Higginsnek ez jobban megy, mint az epic harc jelenetek. 

BTK EXTRA - INTERJÚ WENDYVEL


Az írónő beleegyezett, hogy egy rövid interjút készítsünk vele a turné alkalmából, reméljük érdekesnek találjátok majd.

BTK: Elárulsz néhány dolgot az Angyali győzelemről? Aggódnunk kellene valamilyen véres, hirtelen haláleset miatt? (Még mindig vérzik a szívünk Flynn miatt.)
Wendy: Nem mondok semmit! :P Na jó, annyit elárulok, hogy az Angyali leszámolás pont ott veszi fel a fonalat, ahol az Angyali szövetség abbamaradt, és az egész sztori két hét alatt zajlik le. Nagyon pörgős. Vannak benne fordulatok, boldog és szomorú pillanatok is. Nehéz az élet, ha magas a tét.

BTK: Ha muszáj lenne, melyik bűnt választanád magadnak és hogy nézne ki egy átlagos munkanapod?  
Wendy: Mikor fiatalabb voltam és mikor még nem voltak gyerekeim, az alkohol volt a bűnöm - ezért is olyan könnyű számomra Anna megírása (bár az ő bűne leginkább a drogok). Az alkohol érdekessége, hogy jó és mókás, mértékkel, akkor kezdődnek a bajok, amikor azt a mértéket átlépjük. Az én dolgom az lenne, hogy moderáljam magam, míg azon dolgozom, hogy mások körülöttem annyira leigyák magukat, hogy olyanok csináljanak amiket később biztos megbánnak. :D 

BTK: Sweet Temptation (Kaidan könyve) idén fog megjelenni. Melyik jelenetet élvezted a legjobban Kai szemszögéből?
Wendy: Ó, ez egy nagyon nehéz kérdés! Komolyan végig vigyorogtam és nevetgéltem az egészet. Kivéve, amikor elbőgtem magam. Lenyűgöző volt arról írni, hogyan kezeli a "másik" Annát az Angyali Szövetségből, és a kísértést, amikor ő és Anna távol voltak egymástól.

BTK: Tervezel egy másik karakterről írni az Angyali Gonosz univerzumban? Egy Spin-offot, novellát, vagy előzményt talán? 
Wendy: Jelenleg nem, de sosem tudhatod mit tartogat a jövő. Talán majd egyszer. 

BTK: Jelenleg az első fantasy regényedet írod, mely a The Great Hunt (A nagy vadászat) címet kapta. Tudnál nekünk mesélni róla egy kicsit? 
Wendy: A The Great Huntot a Grimm testvérek egyik meséje, az éneklő csont ihlette, amelyben egy hatalmas szörny tartja rettegésben a királyságot, és a Király kihírdeti, hogy aki levadássza és megöli a szörnyet, jutalmául feleségül veheti a hercegnőt. Arra gondoltam, hogy "vajon mit szól ehhez a hercegnő?" és "milyenek lehetnek a vadászok?". Így született meg az ötlet. 

Mostani játékunk során úgy döntöttünk, nem térünk el az Angyali gonosz sorozat turnéinak megszokott, keresztrejtvényes feladványaitól, így ezúttal is némi agytornára lesz szükségetek ahhoz, hogy megnyerhessétek a kiadó által felajánlott 3 darab Angyali leszámolás c. regény egyikét.

Méghozzá nem is akármilyen agytornára! 



Az egész sorozatot érintő kérdésekkel találkozhattok az egyes állomásokon. De pánikra semmi ok, ha emlékeitek kicsit megkoptak volna, a korábbi turnéinkon megtaláljátok a válaszok zömét.

10+1 kérdés nem állhat Kaidan és közétek!



Feladat:
1) Az állomásokon található kérdések megfejtését írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe.
2) Vízszintesen haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt.
3) A keresztrejtvény főmegfejtését írjátok be a rafflecopter erre kijelölt sorába.
4) Csak az vesz részt a sorsoláson, aki mind a 10 kérdést, plusz a főmegfejtést is megcsinálja!

5) A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre. Sok szerencsét!

9. Ki Alocer fia?





a Rafflecopter giveaway

További állomások:

04.17. - Insane Life
04.19. - Angelika blogja
04.21. - CBooks
04.22. - Függővég
04.23. - Dreamworld
04.24. - Könyvszeretet
Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése