Blogturné extra ~ Darynda Jones: Charley Davidson


Az Athenaenum kiadó jóvoltából jelent meg itthon Darynda Jones nagy sikereknek örvendő Charley Davidson sorozata, melynek címszereplője nem fél a haláltól. Az Első sírhant valamint a Második sírhant már kapható a boltokban  és immár előrendelhető a sorozat harmadik kötete is, Harmadik sírhant címmel. Amíg Charley legújabb sztorijára várunk, egy héten át kalandozhattok velünk az előző két kötet világában. A sok izgalmas nyomozás mellett, ha velünk együtt nyomozol, tiéd lehet a könyv egyik példánya.


tn_205x300_139419999.jpg
Első sírhant

Fordította: Varga Krisztina
Megjelenés ideje: 2013
440 oldal
Olvass bele!
Vedd meg!

Charley Davidson nem éppen a szomszédlány. Magándetektív, bárpultos... és jól áll neki a halál.

Charley Davidson nyomozónő már 5 évesen beszélt a halottakkal. Sőt, az is megesett, hogy a halottak kértek tőle egy-egy apró szívességet, mint például igazságszolgáltatást a gyilkosaiknak. Charley azonban nagy árat fizet a képességéért, álmában ugyanis egy titokzatos idegen akarja megkaparintani magának a testét...

Szexi és fordulatos, humoros és kemény, paranormális-romantikus detektívregény, J.R. Ward, a Megsebzett szerető írónőjének ajánlásával, Kresley Cole és Sherrilyn Kenyon rajongóinak.


tn_205x300_139423667.jpgMásodik sírhant

Fordította: Varga Krisztina

Megjelenés ideje: 2014
448 oldal

Magándetektív, bárpultos... és jól áll neki a halál.

Charley Davidson, a halál szexi angyala visszatér, hogy újabb fergeteges kalandjaival és sziporkázó poénjaival mindenkit levegyen a lábáról! Vajon sikerül megfejtenie a titokzatos körülmények között eltűnt Mimi rejtélyét? Beteljesedik forró szerelme a Sátán szívdöglesztő fiával? Na és mi történik a mennyország kapuját ostromló démonokkal? A tavalyi év legszellemesebb paranormális románcának második részét a humor és az érzékiség szerelmesei egyaránt imádni fogják!

"Sziporkázóan humoros és forró" (Kresley Cole)


Harmadik sírhant

Fordította: Varga Krisztina
Megjelenés ideje: 2015

Charley Davidson végre újra itt van! A New York Times sikerlistás szerző, Darynda Jones paranormális sorozatának harmadik részében kedvenc magánnyomozónőnk, a halál bombázó angyala továbbra is lelkesen dönti magába a kávét, mert ha egy pillanatra is elbóbiskol, már látja Reyes Farrow-t, a Sátán félig ember, félig szupermodell fiát, akit megbéklyózott ugyan, ám képtelen elfelejteni...

 Na de hogyan is találhatná meg az eltűnt Teresát, birkózhatna meg egy egomán orvossal, nyugtathatná meg aggódó édesapját és vehetné fel a kesztyűt egy veszedelmes motoros bandával, ha az ördög fia mindeközben csábításra készül és bosszúra szomjazik? A regényt szeretettel ajánljuk a paranormális romantika és a földön fetrengős poénok rajongóinak figyelmébe!

ELŐRENDELÉS!



A mai állomáson egy interjút olvashattok Angyallal, Charley legjobb tini kémjével, amit az UTC blog készített. Azonban ehhez Charley segítségére is szükségünk lesz, aki tolmácsol majd, hiszen Angyal egy szellem, akit mi nem láthatunk és nem hallhatunk.




UTC: Üdv Angyal és Charley! (A Charley melletti üres székre néz és elmosolyodik)
Angyal: Mizu?
Charley: Köszönjük, hogy meghívtatok.
UTC: Mi köszönjük, hogy beugrottatok hozzánk beszélgetni egy kicsit. És nagyon köszönjük Charely, hogy felajánlottad, hogy tolmácsolsz nekünk.
Angyal: Hát nem cuki a csaj?
Charley: Köszönöm. Örülök, hogy itt lehetek. Mind ketten örülünk.
Angyal: Valójában nekem dolgom lenne.
Charley: (Megrúgja Angyalt, mert ő az egyetlen a szobában, aki megtudja)
UTC: Angyal, miért maradsz az élők közt, ahelyett, hogy átlépnél a másvilágra?
Angyal: (megdörzsöli a sípcsontját) Szeretek itt lenni. Elég békés, amikor nem bántalmaznak és láthatom a családomat is. Plusz, Charley formás kis seggével dolgozhatok.
Charley: Szeretek itt lenni. Elég békés, és láthatom a családomat is. Plusz, azért létezem, hogy Charleyt segítsem. Ő a legnagyobb istennő.
Angyal: Haver, te vagy a legpocsékabb tolmács.
UTC: Mit szeretsz a legjobban Charleyban? Mi a legkínosabb, ami kettőtökkel történt?
Angyal: A seggét szeretem a legjobban. És ahol a lábai találkoznak a seggével. Nagyjából azt az egész területet. És a mellkasát. Nem nagyon jövök zavarba. Túl kemény vagyok.
Charley: A személyiségét, és a szuperképességét, amivel levadássza a rossz fiúkat.
Angyal: Hallod egyáltalán, amit mondok?
Charley: És az egyetlen alkalom, amikor zavarba jöttem az volt, amikor gonosznak kellett tettetnem magam egy másik halott fickó előtt, hogy Charley "elűzzön". Csapvizet locsolt rám nekem meg fetrengenem kellett a szőnyegen és kiabálni, hogy "ÚGY ÉGET!"
Angyal: Nem hiszem el, hogy elmesélted.


UTC: Mit csinálsz, amikor nem épp Charley-nak segítesz. Kémkedtél már valaki után, Charley-n kívül? Tudod, csak saját szórakoztatásodra?
Angyal: Soha. Na jó, talán a családom után. Sokszor lecsekkolom őket.
Charley: Szeretek az edzőterem női öltözőjében lógni.
Angyal: Honnan tudtad?
Charley: Perverz vagyok. Mit mondhatnék?
Angyal: Utállak.
UTC: Angyal, mit szólsz Charley új udvarlójához, Reyeshez?
Angyal: Ő is cuki, ha az olyan gonosz fickókra buksz, akik még a bőrt is leégetik a csontjaidról.
Charley: Nem igazán csípem, de kezd rám nőni.
Angyal: Ó, fogd be!
UTC: Kémkedtél Darynda után NOLA-ban? Milyen partikon vett részt? Láttál minket?
Angyal: Naná! Egy rakás jó csaj láttam. De Darynda kicsit túllőtt a célon, ha engem kérdeztek. Az íróknak le szabad vetniük a ruháikat ilyen publikus helyen?
Charley: (felölti a legjobb mosolyát) Darynda maga volt a megtestesült visszafogottság.
Angyal: Pendeja. Jelenteni foglak a tolmács egyesületnél vagy mi a franc van nekik...
UTC: Még egyszer köszönjük szépen, hogy csatlakoztál ma hozzánk, Angyal.
Angyal: Semmiség, szexi mama. Vállalsz öltáncot?
Charley: Köszönöm, hogy itt lehettem.



eredeti interjú



Charley képessége a halottak szellemeinek észlelésén alapul, és a sorozatban nagy szerepet kap a Nagy Kaszás is. Nektek a mostani játékban a feladatotok a különböző vallások és hiedelemvilághoz tartozó halálos végzet, halálistenek, esetleg halál démonok beazonosítása. Minden állomáson találtok egy kis utalást az adott “halálról” és ha van róla jellegzetes ábrázolás, akkor azt is megtaláljátok.

(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)

Eredetileg növényi termékenységisten, a mezők, erdők, a termés és a tavasz védnöke volt.  A görög mitológiában Arész istennel azonosították. Gyermeke Amor (Cupido), a szerelem istene. Anyja a szülés és a házasság istennője, apja nincs. Szent állatai a fakopáncs, farkas és a medve. A művészetben vagy érett, szakállas férfiként vagy fiatal, borotvált alakként ábrázolják. Akár meztelenül vagy félmeztelenül látható, gyakran visel egy sisakot vagy hord magánál egy lándzsát, utalva harcos természetére. 


További állomások:

07.23 Függővég ~ sorozat értékelés, 5+1 ok, amiért ajánljuk
07.24 CBooks
07.25 Insane Life  ~ hasonló könyvek
07.26 Könyvszeretet - Első sírhant
07.27 Könyvszeretet - Második sírhant
07.28 Függővég - Interjú Angyallal
07.29 Insane Life  ~ hasonló könyvek
07.30 CBooks




Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése