2017-ben jöhet a The Witcher film

A Sean Daniel Company összeállt a Platige Films-el, hogy 2017-ben elhozzák nekünk a Ríviai Geralt nevű witcher kalandjairól szóló első Hollywoodi filmet. Geralt a főszereplője Andrzej Sapkowski könyvsorozatának (itthon Vaják címmel fut) és azok adaptációinak, például a négysikerű "The Witcher" PC játéknak is.

Ismert mítoszokból és mondákból ihletet merítve Sapkowski művészi formába önti kard és mágia központú történeteit. Geraltról szóló történetei bővelkednek lélegzetelállító kalandokban, fanyar humorban, szenvedélyes szerelemben és rejtelmes sorsokban, miközben görbe tükröt tartanak modern életünk elé, és a Közép-Európára oly jellemző cinizmustól sem mentesek. 

Sapkowski hőse nem a fantasykre oly jellemző Conan-féle tesztoszterontól csöpögő agresszív macsó figura. Harcos és mágus, ki a fantáziavilág erkölcsi és természeti egyensúlya felett őrködik. Az ismerős, de mégis kifordított történetekben strigákkal küzd, átkokat tör meg vagy konfliktusokat próbál elsimítani – megfelelő fizetség ellenében. Geralt egy két részes novelláskötet és egy öt kötetes saga hőse.

A játék kedvelőinek talán szomorú hír, de a film nem a játék alapján készül majd, sokkal inkább a ‘The Witcher’ és a 'Lesser Evil' c. rövid történet témáját dolgozza fel, amik a Last Wish (Az utolsó kívánság) c. gyűjteményben találhatók. Az első film egy bevezetőként szolgál majd a Witcher világába.

Abban az esetben, ha a film sikeres lesz, valószínűleg a folytatások is ezeken a történeteken alapulnak majd a videojáték helyett. A mozifilm mellett egy tv sorozat folytatásról is szó esett, bár ez is inkább attól függ, mennyire lesz sikeres a projekt.

A Sean Daniel Company nevéhez fűződik a Múmia franchise, az új Ben-Hur, illetve a hamarosan a Syfy csatornára érkező The Expanse (A Térség) című sci-fi adaptáció is.

Platige Films viszont egyáltalán nem új a Witcher világában, hiszen ahhoz a céghez tartozik, akik mind a három Witcher játék cinematic videóit csinálták. Tomasz Bagiński, egy Oscar-díjra jelölt rendező, aki a játékok cinematic videóit rendezte, fogja a filmet is rendezni. Thania St. John írja a film és a tv sorozat forgatókönyvét. Thania már egy tapasztalt forgatókönyvíró, dolgozott a 'Grimm', a 'Chicago Fire', és a 'Buffy, a vámpírok réme' tv sorozatokon is.
Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése