Blogturné extra - Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl blogturné



Ismét egy régóta várt regénnyel szeretnénk csábítani titeket. Dögös skót pasik, tündérek, időutazás és Karen Marie Moning. Ugye, hogy érdemes közelebbről is szemügyre venni? Mi megtettük! Mától hét állomáson át mesélünk arról, nekünk hogy tetszett A Felföld ködén túl. Tartsatok velünk!
Kiadó: Cor Leonis
Megjelenés: 2015
Műfaj: Felnőtt történelmi PNR
Fordította: Körmendi Ágnes

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy csábító skót földesúr…

Az egész királyság csak úgy ismeri, Hawk, a Héja, a csatamezők és a női szalonok legendás ragadozója. Érintésének egyetlen nő sem tud ellenállni, de senki sem férkőzhet a szívébe, míg egy bosszúszomjas tündér át nem ráncigálja Adrienne de Simone-t a modern Seattle-ből a középkori Skóciába. A túlságosan is merész, túlságosan is egyenes lány még egy idegen évszázad foglyaként is leküzdhetetlen kihívást jelent a XVI. századi csábítónak. Bár házasságra kényszerülnek, Adrienne megfogadja, hogy távol tartja magától Hawkot…

Egy nő, aki az idő foglya…

A hírhedt uraságot csak tökéletes „nem” fogadja a lány tökéletes ajkán, de Hawk megesküszik, hogy felesége vágyakozva fogja suttogni a nevét, és könyörög a szenvedélyért, amit lángra lobbant benne. Nem állhat közéjük sem idő, sem távolság, el fogja nyerni a szerelmét! Bár Adrienne nem biztos abban, hogy helyes engednie a szívében ébredező érzelmeknek, kétségeinél erősebbnek tűnik Hawk elszántsága, hogy maga mellett tartsa a lányt…

Karen Marie Moning, a nagy sikerű Tündérkrónikák szerzője ezúttal az érzékek földjére kalauzolja olvasóit. A Felföld ködén túl sorai buja skót tájakat, vad felföldieket és megoldásra váró rejtélyeket ígérnek a főszereplők perzselő pillanatai mellett. Egy csepp misztika kell még, és máris a druidák rejtélyes világában találjuk magunkat, ahol az időn és téren túli szerelem számunkra is csupán karnyújtásnyira kerül. A Cor Leonis Kiadó ezzel a kötettel indítja útjára a többszörösen RITA-díjra jelölt és RITA-díjas Highlander-sorozatot.

BTK EXTRA: Interjú az írónővel


Honnan merítesz ihletet? 
Mindenhonnan. A szellőből a csupasz bőrömön, egy szexi férfiból, a sötétből, amikor félek attól ami nincs is ott, de lehetne. Egy flmből, ami rosszul végződött, és nszerintem máshogy kellett volna. Egy könyvből, amivel nem tudok betelni.

Mesélj egy kicsit a Druida mitológiáról, a könyveid mindig bővelkednek történelmi részletekben.
Mindig is izgatták a fantáziámat a Kelta mítoszok - és, hogy néhányuk talán nem is mítosz. A kutatás, ami a személyes kiváncsiságomat szánt kielégíteni végül egy "hmm mi történne ha egy nő visszautaza az időben, hogy megmentsen egy Druida vérvonalat a kialástól?" ötletté változott (melyik csaj nem örülne neki, ha egy olyan férfi karjaiba taszítanák, mint Drustan? *vigyorog*). Amíg ezt a sztorit írtam, Dageus felém fordította azt a forró, tüzes, sötét, éhes tekintetét, arra késztetve, hogy ássam magam mélyebbre a Druidák történetébe, mítoszaiba.

Mennyi kutatást fektetsz egy könyvedbe?
Remélhetőleg ahhoz eleget, hogy hűen képviseljék azt az időszakot, amiről írok. Ez nagy kihívást jelent, amikor egy olyan időről írsz, ami évszázadokkal, sőt akár évezredekkel ezelőtt volt. Már néhány évtized is jelentősen különbözhet az öltözékben, találmányokban, nyelvben, és én próbálok annyira pontos lenni, amennyire lehet. Emellett persze használom néha a művészi szabadságomat, és tudatosan beleírok valami korszerűtlent, ami a történetet szolgálja.

Az írásnak melyik része a kedvenced? 
A kezdet. Amikor annyi lehetőség áll még előtted.

Melyik részét szereted a legkevésbé? 
Azokat a rohadt lehetőségeket. Néha elveszek bennük.

Röviden ismertesd velünk egy tipikus munkanapodat. Van bármilyen szokatlan írási szokásod? 
A szobának teljesen sötétnek kell lennie. Komolyan, teljesen. Sötétítő függönyök és színezett ablakok. Egy ideig  próbáltam egy szekrényben írni, de túl kicsi volt. 4:30-kor kelek,. Szerzek kávét. Nem kényszerítem az agyamat működésre. Leülök az asztalhoz és írok, amíg még félálomban vagyok és nem gondolok arra, hogy mit csinálok. Ahhoz, hogy írjak, mélyen a tudatalattimban kell, hogy maradjak. Amint teljesen ében vagyok, nekiállhatok a szerkesztésnek, de alkotni nem tudok. Körülbelül három vagy négy órán keresztül írok. Ezután már kibírom a fényt. Eszek reggelit, edzek, aztán vissza megyek az irodámba, hogy szerkesszek és megtervezzem az új jelenetet a következő napra. Sosincs elvárt szómennyiség, amit teljesítenem kell, és nem írok terveket. Minden alkalommal pontosan tudom, hogy hová tart az átfogó történet, de néha még engem is meglep, hogy hogy jutunk el odáig. Ami persze jó. Van egy elméletem: Ha az író unja, akkor az olvasó is unni fogja. Ha az író cefetül jól szórakozik, és 100 százalékosan bele ad mindent és az ő kitalált világának kötelezi el magát, akkor az olvasó is jól fog szórakozni.

Milyen írók, könyvek vagy eszmék befolyásoltak téged? 
Minden, ami Stephen King. Ő egy zseniális író és mesemondó egyben.
Harlan Ellison Deathbird történetek. Ezt tizenhárom éves koromban olvastam és örökre elferdítette a nézőpontomat a démonokkal és istenekkel, élettel és halállal kapcsolatban. Gyerekként a The Shades Betty Brock-tól,  My Father's Dragon, Ruth Stiles Gannettől, és A Wrinkle in Time , Madeleine L'Engle-től.



Történetünk a XVI. század Skóciájában játszódik, ezért arra gondoltunk, hogy ismerjük meg jobban a Felföldet, illetve várait. A ti feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik állomáson melyik vár képét adták közre a bloggerek. Azok között, akik helyesen válaszolnak, öt példány Karen Marie Moning könyvet sorsolhatunk ki a kiadónak hála.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)




a Rafflecopter giveaway


További állomások

Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése