Blogturné - Kelley Armstrong: Bitten - Megmarva [Nyereményjáték]


A Könyvmolyképző Kiadó egy régi kedvenccel tér vissza. Kelley Armtsrong neve sem új a hazai könyvpiacon, hiszen a Sötét Erő Trilógiát már elhozta nekünk a kiadó pár éve. Most viszont egy jóval hosszabb sorozatba vágják a fejszéjüket. A Bitten - Megmarva egy 13 részes Felnőtt Urban Fantasy sorozat (Otherworld) első kötete, melyben egy vérfarkas falkával ismerkedhetünk meg az egyetlen Női vérfarkas, Elena Michaels tragikus történetén keresztül. A Bittent az erős hősnők, az akció, a kaland,a  természetfeletti lények és a romantika kedvelőinek ajánljuk.

A négy napos Blogturné végén egy szerencsés nyertes egy Bitten - Megmarva példánnyal, és egy egy Kelley Armtsrong által dedikált Frostbitten könyvjelzővel lesz gazdagabb!

Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Godó Klára
Oldalszám: 528
Műfaj: Felnőtt Urban Fantasy
Értékelés: 4 pont


Elena Michaelsnek fogalma sincs arról, hogy Clay, a kedvese, vérfarkas, amíg az meg nem marja, és ezzel mindörökre megváltoztatja az életét. Elárulva érzi magát és feldühödik: képtelen tudomásul venni az átalakulását, és nem tervez semmilyen kapcsolatot a Falkájával – karizmatikus vérfarkas társainak csapatával, akik azt állítják, segíteni akarnak.

Amikor azonban a Falkát brutális gyilkosságsorozat fenyegeti, Elena képtelen választásra kényszerül. Sorsára hagyja-e az egyedüli embereket, akik valóban megértik újonnan szerzett természetét, vagy segítsen nekik régi kedvesének a megmentésében, aki nemcsak tönkretette az életét, de még mindig vissza akarja szerezni Elenát, mindenáron.


Épp akartam írni, hogy sosem voltam oda az alakváltós, vérfarkasos könyvekért, de aztán megláttam, hogy csak 2012-ben (amikor a Bittent olvastam először) hét darab ilyen könyvet olvastam. Arról nem is beszélek, hogy előtte még mennyit, és hogy a legkedvesebb karakterek listáján is magas pozícióban van néhány alakváltó. Ennek ellenére mégis úgy érzem, hogy sosem voltak ők a kedvenc paranormális lényeim. Nem sok csavarral szolgálnak (legalábbis én még nem futottam bele), ami az alaptörténetüket illeti, így a mitológiájuk nem izgatott sosem annyira. 

Ami miatt viszont mégis megszerettem néhányuk történetét, köztük a Bitten falkáét is, a szereplőknek és a köztük lévő fantasztikus kémiának köszönhető. A legnagyobb húzóereje és pozitívuma a könyvnek kétség kívül a falkaszellem, ahogy Vin Diesel mondaná: A CSALÁD. Volt szerencsétlenségem már olyan vérfarkas falkáról olvasni, akik inkább voltak ősellenségek, mint család. Ez is mutatja, hogy egy olyan falkát összerakni, ahol minden tag érezhetően tiszteli, szereti, becsüli a másikat, hiába az ellentétek, sértettségek, és a végsőkig kitartanak egymás mellett, a bajban védik egymás hátát nem kis feladat. Armstrong játszi könnyedtséggel ugrotta meg ezt a lécet. 


Nem csak Elena falkája, mint egy csoport magával ragadó, de a tagjai egyenként is mind emlékezetesek, szerethetők, komplex karakterek. Jeremy fantasztikus alfa, még ha nem is mindig értjük meg, vagy értünk vele egyet. Nick a nőcsábász humorherold, Logan a csupaszív nagy bátyó, Clay.... nos, ő az ügyeletes temperamentumos, dögös csábító (egyébként egy nagyon cuki fiú, ha akar). 


Aztán ott van nekünk Elena, aki folyamatosan két világ közt vergődik. Míg a teste és lelke a vérfarkas léthez köti, a feje és büszkesége, sértődöttsége az emberek felé löki. A belső küzdelmét olyan mélységekig mutatta be az írónő, hogy előfordult, hogy én is úgy éreztem ketté szakadok, és két Elenát akarok. Nem mondom, volt olyan pillanata, amikor fejbe tudtam volna vágni egy húsklopfolóval, de az esetek többségében nagyon is együtt tudtam érezni vele. Annak ellenére, hogy ennyire szét van esve, igyekszik a lehető legjobbat kihozni a helyzetéből. Idő kell neki, de rájön, hogy bármi is történt a múltban, képtelen cserben hagyni a falkáját. Elena egy erős, vagány, pokolian önfejű karakter, aki többször is hibázik, de mindig feláll, ha lenyomják. 

A romantikus lelkeknek jó hír, hogy van benne elég szerelmi szál. Rossz hír, hogy szerelmi háromszögről beszélünk. Ugyanis Elena nem csupán két VILÁG, de a két világot reprezentáló két férfi közt is őrlődik. Clay, volt szerelme és Phillip, a mostani (100% ember) kedvese közt. Egyikre sem mondhatjuk, hogy rossz választás, mindketten imádják a lányt. Az nem meglepő, hogy én Clay-nek szurkoltam végig, számomra Phillip túl tökéletes, túl egyszerű szereplő. Mondjuk nem is sokat szerepel, így szegénynek sok esélye nem volt lenyűgözni, de ennek ellenére kedveltem, és nem kívánnám szörnyű halálát, mint általában a szerelmi háromszögeknél. Röviden a szerelmi szál erős, dühítő, frusztráló, izgalmas és szexi. Olvastunk már rosszabbat is....


Az akciókat keresőknek talán nem ez a legjobb RÉSZ (a második részben például sokkal több van szerintem), sokáig inkább csak nyomozás, kisebb összerendülések, falka és személyes dráma folyik, viszont nem maradunk vérrontás nélkül, nagyon nem. Ez a rész tökéletes arra, hogy megismertessen a vérfarkasok brutális világával és hierarchiájával. Én magamat is megleptem azzal, hogy mégis mennyire szerettem én ezt a könyvet. Armstrong brutálisan meggyőzően tud írni, az izgalom fokozása kisujjában van.

Összességében: Amikor egy könyv ennyire idegfeszítő, élvezetes, hot, tragikus, de közben még humoros is, tudod, hogy az ellenállás hasztalan...kedvenc lesz. A karaktereket akkor is szerettem, amikor céltáblát csináltam volna a fejükből, a romantikus szál bosszantott, felpaprikázott, szórakoztatott. A cselekmény teljesen lekötött, elgondolkodtatott, meghökkentett és nem eresztett. A regényt a műfaj és a vérfarkasok/alakváltók kedvelőinek és Rachel Vincent: Shifters sorozat rajongóinak ajánlom. Aki kicsit lassúnak érezte annak pedig nyugodt szívvel és lelkiismerettel ajánlom a következő részt, ami aztán pörög, mint a villanyóra karácsonykor. Akiket kevésbé nyűgöznek le a vérfarkasok, azoknak a sorozat többi részét ajánlanám, ugyanis lesznek itt még boszorkányok, angyalok, démonok a főszerepben és ellátogatunk az alvilágba is, úgyhogy az Otherworld sorozat tényleg majdnem minden paranormális lény szerelmesének tartogat nyalánkságokat. Amíg várunk a következő részre, élvezzük Clayt.





A Bittenben egy vérfarkas falkát ismerhettek meg, ezért a játékot is a farkasok köré építettük fel. Ezúttal a feladatok az lesz, hogy Négy alakváltó farkas falkának a nevét kitaláljátok. Minden állomáson találtok egy-egy rövid ismertetőt és egy-egy borítókép részletet, ami alapján rá kell jönnötök melyik falkát keressük.

Aki mind a 4 falkát kitalálja versenybe szállhat egy db. Bitten: Megmarva példányért, és egy Kelley Armtsrong által dedikált Frostbitten könyvjelzőért!

Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik helyesen adták meg a megfejtést, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Az egyik Coloradói falka, Őrzőknek is hívják őket. Ők a Vigyázók elátkozott harcosai, és hűséges szolgálói



a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

01.11 Függővég
Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 megjegyzés: