Blogturné ~ Ismerj meg minket! turné


A Blogturné Klub fennállása harmadik évéhez érkezve ismételten különleges turnéval jelentkezünk.

Számos változáson estünk át a kezdetek óta, új tagokkal bővültünk, szélesítettünk repertoárunkat, úgyhogy úgy gondoltuk - meghallgatva kéréseiteket is -, elérkezett az ideje egy olyan turnénak, melyben nem a könyvek, hanem bloggereink, az ő élményeik és olvasmányaik kapnak főszerepet.

Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, kik rejtőznek a blogok mögött, netán szeretnétek bekukkantani a kulisszák mögé, és megismerni pikáns-belsős élményeinket! És ahogy azt már megszokhattátok, ezúttal sem hagyunk nyeremény nélkül Titeket, kedves olvasók!

Hetente két blogger mutatkozik be. A teljes menetrendet a bejegyzés alján találjátok. Extraként egymásnak is (minden állomás a soron következőnek) teszünk fel majd kérdéseket. Vágjunk is bele!

Eddig az idei könyvek közül melyik a kedvenced?

A szabályzat úgy szól, hogy nem csalhatok és csak egyet mondhatok, vagyis egy magyart és egy idegennyelvűt. 

Kezdem azzal, ami abszolút ledöntött a lábamról: Sarah J. Maas - A Court of Mist and Fury (ACOTAR #2). Folytatás így még sosem lepett meg. Még jobban imádtam, mint az első részt, pedig az is hatalmas szerelem volt. #RhysIsEverything

A magyar olvasásaim közül eddig a Vámpírok múzsája vezet, de egyre többet fogok most a napokban olvasni magyarul, úgyhogy még remélhetőleg tudok kedvenceket avatni. Borbíró Borbála története viszont frappáns, pezsgő, élettel teli, laza, de helyenként kellően mély, ütős stílussal és remek humorral. Gaura Ágnes egy olyan, eleinte abszurd és egyszerűnek tűnő, de igazából sokkal összetettebb és hiteles világot alkotott, hogy nem győztem kidobálni az ablakon az előítéleteimet.


Volt olyan könyv, amit csak azért olvastál el, mert a többiek rávettek, vagy kellettél a létszámhoz, és végül annyira imádtad, hogy ha tehetnéd, újraolvasnád?

Van olyan könyv, amit azért kezdtem el olvasni, mert a többiek a közös chatben nem bírták abbahagyni az áradozást és nekem is felkeltették az érdeklődésemet. Ilyen például a Rengeteg (Naomi Novik), viszont még nem sikerült befejeznem, mert közbejöttek a saját turnéim, de nagyon kíváncsi vagyok rá. Győzködni leginkább én szoktam a többieket erősen, főleg a felnőtt fantasykra, illetve Fummieval és Abstractelffel szoktuk egymást terelgetni a High Fantasyk felé, de egyelőre olyan nagy szerelemre még nem leltem. Létszám hiánynál pedig leginkább csak extrázni szoktam, ha nem érdekel a könyv.

Melyik turnés olvasmányodon sírtál/nevettél a legtöbbet?

Bár még csak ma kezdődik a turnéja, de a Holdnak árnyékán (J. Goldenlane) remekül szórakozom. Sírni nem igazán szoktam, de azt bevallom, hogy annak idején, amikor először olvastam, bizony megkönnyeztem a Bűnös éj (S. Kenyon) végét.



Kampányfőnökként melyik volt a számodra legkedvesebb turné?

Ez könnyű. A Bűnös éj. Toffyval (Insane Life) ketten voltunk kf-ek, és végig baromkodtuk az egészet. Főleg a játék kitalálása és megvalósítása közben potyogtak a könnyeim. Aztán az egész megint átment fangirlködésbe és teóriázgatásokba, de ami biztos, hogy Acheron és Savitar is 210 cm...



Melyik volt az a könyv idén, amire nagyon vártál? (Lehet nem turnés is.)

  • Karen Marie Moning: Feverborn
  • Kalayna Price: Grave Visions
  • Susan Krinard: Battlestorm
  • Jenn Stark: Born to Be Wilde
  • Sherrilyn Kenyon: Invision
  • Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Mindért öltem volna, hogy előbb olvashassam, de ha nagyon ki kéne emelnem kettőt, akkor a Feverborn és az ACoMaF lenne. Brutálisan sokat szenvedtem a várakozástól.



Mi alapján döntöd el, milyen turnés könyvekre jelentkezel?

1.) Megnézem, hogy beleesik-e abba a műfajba, amit én szeretek. 2.) Lesz-e rá időm. 3.) Érdekel-e a fülszöveg alapján. 4.) Esetleg néha értékelésekbe is belekukkantok.

Milyen megoldást használsz, ha egy turnés könyv kevésbé tetszik?

Azután vagy azelőtt, hogy hozzávágom a falhoz? :) Ha van rá lehetőségem, akkor kiszállok a turnéból vagy csak extrázom és később írok róla. Ha nincs, akkor megpróbálom olyan szemmel megközelíteni, hogy kiknek ajánlanám, és leírom nekem miért nem tetszett.

Turnék miatt szoktad a határaidat feszegetni? - Más műfajt olvasni, olyat olvasni amit lehet más esetben nem olvasnál el.

Csak az idegeimet feszegetem sokszor. :D Ritkán, nagyooon ritkán kipróbálok pár sima romantikus/erotikus könyvet, amikre valaki azt mondja, hogy szórakoztató, mert ez a sok depis NA dömping valahogy hidegen hagy. Illetve egy ideje a YA könyveket is ide sorolhatom, egy-kettő azért mindig bekúszik a küszöb alatt, hiába. De néha kincsekre is lelek (Angelfall, Vihartáncos).

Jellemezd a társaidat egy-egy turnés könyv címével!

Rami (Dreamworld) -  A lány hét névvel
Deszy - Gyönyörű titkok múzeuma (hogy van neki ennyi ideje és energiája ennyi könyvet elolvasni és posztot írni egy örök titok)
Toffy (Insane Life) - Fangirl
Lupi (Kelly & Lupi olvas) - Farkastestvér
Fummie - vihartáncos (<3)
Gyakorlatilag mindenki, amikor új turnés adagot kapunk -  Reményvesztett
A csapat minden év végén - Egy új élet reménye

A turnés olvasmányaidból melyik idézet(ek)et tetováltatnád fel magadra?

Armed and dressed to kill or rather to die quickly but in style… ~ Ilona Andrews: Magic Bites

Ha tehetnéd, melyik turnés regényhős bőrébe bújnál 24 órára, és mit csinálnál?

HA félreteszem a fangirl énem és mindennapi álmaimat, hogy Reyes-szel (Darynda Jones), Rhysszel (Sarah J. Maas), Halállal (Kresley Cole), Currannel vagy Lothairrel (K. Cole) khm.. töltsek egy napot, akkor valószínűleg Jacindát (Sophie Jordan) választanám és az egész napot sárkány alakban tölteném és repkednék ^^



Zombiapokalipszis során melyik 5-7 szereplőből verbuválnál magadnak csapatot? És milyen szerepet töltenének be? (csak turnés könyvek játszanak!)

Celaena/Aelin (Üvegtrón) - nehéz tüzérség. Kard/mágia, teljesen mindegy, darabokra szedi a mocskokat.
Kate Daniels - Lásd fentebb.
Acheron - igazából nem is kellene más rajta kívül, de mi abban a fun? Viszont, ha minden kötél szakad még jól jöhet.
Tamra (Firelight) - képessége simán el tudna minket tüntetni, szóval lesből támadhatnánk.

Melyik a kedvenc (btk-s) mémed? Mutasd meg, és mondj róla néhány szót!


Azt hiszem ez azt jelképezi, amikor megkapjuk egy-egy kiadótól a megjelenési listát, amiből válogathatunk. Ilyenkor mindenki jelölget ezerrel, főleg ha épp sok jó könyv jön ki, aztán meg futkosunk és sikítunk, amikor turné turnét követ... :)))


Ezzel több kiadói kapcsolattartónk is szokott
kedvesen viccelődni, míg mi sírunk :D


Ez főleg könyves ünnepekkor illetve karácsony környékén fordul elő,
amikor megjelenési dömping van és minden perc számít. Ennek is csak mi tudunk örülni. :D


Minden turnét külön színnel jelölünk a táblázatunkban. 
Több, mint 70 szín közül lehet választani és hiszitek vagy nem, ez nálunk gyakori probléma.


Igen.. ez a picit csipkelődős fajtából van (ezekből van a legtöbb egyébként). Általában hirtelen felindulásból készülnek és mindig rettentően szarkasztikusak és csöppet bunkók is :D. Szóval igen, ezek a kedvenceim. Ez nem hiszem, hogy sok magyarázatra szorulna. :)


Ezt a 'rajongóinknak'. :)

Mit csinálsz, ha nem blogolsz vagy olvasol éppen? - Milyen más hobbid, titkos képességed, szuper erőd van?

Hétköznap dolgozom, max egy órát (haha) Overwatchozom, hétvégén pedig szintén vagy overwatch vagy filmeket nézek. Szuper erőm a negatív fajtához tartozik, például biztos vagyok benne, hogy a világon én vagyok a legjobb a dolgok halogatásában.

EXTRA: Melyik a kedvenc könyved, amely függővéggel ér véget?

Jaj nemár :D Amúgy tök jó kérdés (köszi Rea ;)), csak majdnem minden kedvencem függővéggel ér véget (innen az oldal címe). A két legütősebb, legkegyetlenebb függővége mostanában a Dead of Winternek és az A Court of Thorns and Rosesnek volt. Mindkét könyvet imádtam, de sokat szenvedtem is miattuk. 






Mostani játékunk során, a turné tematikájához igazodva, kíváncsiak vagyunk, mennyire ismertek minket. Minden blogon találtok egy kérdést, ami turnéinkhoz és magához a Blogturné Klubhoz kapcsolódik, nektek pedig nincs más dolgotok, mint megválaszolni az összeset. Ha ez megvan, esélyetek nyílik megnyerni a bloggereink által felajánlott, mesés nyeremények valamelyikét. 
Aggodalomra viszont semmi ok, csak olyan kérdésekkel találkozhattok, melyekre a választ blogjainkon, közös blogunkon, vagy számos elérhetőségeink valamelyikén megtaláljátok. Ráadásul akkor is nyerhettek, ha a tizenkét megfejtésben vannak hibáitok. 


Figyelem! Kizárólag Magyarország területén belül postázunk, illetve a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a kiértesítést követően, ellenkező esetben újat sorsolunk.


Melyik évben alakult meg a Blogturné Klub?


a Rafflecopter giveaway

Menetrend

07/22 FüggőVég
08/01 Dreamworld
08/05 MFKata gondolatai
08/08 Insane Life
08/12 Szembetűnő
08/15 Zakkant olvas
08/19 CBooks
08/22 Bibliotheca Fummie
08/26 Deszy könyvajánlója
08/29 Always Love a Wild Book
09/02 Letehetetlen

Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése