Blogturné ~ Moira Young: Vérvörös út



A Könyvmolyképző Kiadó a Könyvfesztiválra elhozza nektek az egyik legnépszerűbb dísztópia,
a Homokvidék (Dust Lands) sorozat izgalmasan hangzó első részét,
Vérvörös út (Blood Red Road) címmel.

Kísérjétek figyelemmel a blogturnénk állomásait,  melyeken a szokásoknak megfelelően extra információkat kaphattok a történetről, és a játék végén a kiadó jóvoltából három példány talál gazdára.


Sorozat: Homokvidék #1
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2014 Könyvfesztivál
Fordító: Dobó Zsuzsanna
Ár: 2 999,-Ft/ 3 999,-Ft

Hogy megmeneküljön, küzdenie kell.
Hogy túléljen, vezetővé kell váljon.
Saba világa darabokra hullik, amikor az ikertestvérét, Lugh-t fogságba ejti négy kabátos lovas. Saba eldönti, hogy megmenti, ezért nekivág a Pusztítók által hátrahagyott törvényen kívüli sivár tájnak. Ez egy brutális világ, ahol Saba felfedez magáról pár meglepő dolgot. Vad harcos, ravasz ellenfél és mindenek fölött legyőzhetetlen túlélő. Egy Jack nevű fenegyerekkel és egy Szabad Sólymok nevű lány forradalmár csapattal Saba útnak indul, hogy megmentse a testvérét – és talán az egész világot.


 
                                                     -24% kedvezménnyel! 

A mai állomáson megtudhatjátok hogyan szőtte bele az írónő az asztrológiát a sorozatba, és hogy miért kapott meghatározó szerepet a sors és a végzet.

Sors és Csillag olvasás a Homokvidék sorozatban
Moira Young szerint

Minden el van rendelve. Minden megmásíthatatlan.
Mindent elrendeztek a csillagokban, amikor a világ létrejött.

Ha tudsz olvasni a csillagokban, képes vagy elolvasni az emberek életének a történetét. 
A saját életed történetét is. Mi volt, mi van és mi lesz.
Amikor Apu még kisfiú volt, találkozott egy utazóval, egy olyan emberrel, aki sokat tudott. Ő tanította meg Aput a csillagokban olvasni. Apu soha nem mondja el, hogy mit lát az éjszakai égbolton, de látszik, milyen nehéz teher ez neki. Mert nem tudod megváltoztatni, ami meg van írva.


Itt, ahogy a Vérvörös út kezdődik, Saba a végzetről beszél: az eszméről, hogy életünk eseményei
irányíthatatlanok, már előre eldöntettek a természetfeletti erők által. A poszt-tudományos, poszt-racionális Homokvidékeken aligha meglepő, hogy az uralkodó világnézet alapja valamilyen formában az asztrológia. Az égre nézni - a kozmoszban keresni a válaszokat, magyarázatokat és útmutatást szinte a fajunk alapvető szokása, tekintve, hogy evolúciónk nagy részében irányítás alatt álltunk. Az asztrológia még most is megköveteli a helyét a mai nyugati társadalomban; a horoszkópok az újságokban, magazinokban, telefonon és online is. A legtöbb ember - beleértve azokat is, akik megvetik az asztrológiát - tudja a csillagjegyét.

A Sors és a Végzet tematikus gerincét alkotják a könyveknek. Észre fogod venni, hogy külön veszem a sorsot és a végzetet. Nem hiszem - ellentétben az Oxfordi Angol Enciklopédia Gyűjteményben meghatározottakkal -, hogy a kettő egy és ugyanaz. A végzet előre elrendeltetett, és a halál, az elmúlás, a véglegesség erős fuvallatát hordozza magával, mint például egy végzetes csapás, egy végezetes baleset, "Vad ágyékukból két baljós szerelmes rossz csillagok világán fakadott", stb.
A Sors ígéretet sugall. Beszélünk a sorsunk beteljesítéséről. Ez számomra egy utazást jelent, egy célt. A
megfelelő idő és hely felé való utazást, ahol belépünk a fénybe és azzá válunk, akik igazán vagyunk. Saba előtt kétségkívül egy ilyen utazás - egy hős útja - áll.


Ezen az úton, Saba egy penge vékony élén jár a végzet és a sors közt, állandó feszültséggel telve. Apu fatalista világkép nézetei mindvégig erős hatást gyakorolnak a lányra. Ezzel szöges ellentétben áll az iker bátyja, Lugh, aki zsigerből megveti a csillagokban olvasást.

Hát nem jöttél még rá? Ez mind kizárólag a fejében létezik. Semmi nincs megírva a csillagokban. Nincs nagyszabású terv.

De a csillagok figyelmeztették Aput Lugh elrablásáról és saját haláláról is. Sabához intézett utolsó szavai átláthatatlanok és jóslatszerűek:

Nem tudom, mi történik ezután. Felvillanó képeket láttam csupán. De szükségük lesz rád, Saba. Lugh-nak és Emminek. És másoknak is. Sok más embernek. Soha ne engedj a félelemnek! Légy erős, amilyennek ismerlek! És soha ne add fel! Érted, amit mondok? Soha. Történjék bármi.

Apu szavai visszhangoznak a lány fejében a hosszú és veszélyes mentőexpedíció alatt. Kísértik a lányt, ahogy küzd a fizikai, érzelmi és mentális túlélésrt. A hogy felteszi magának a nagy kérdést: Ki vagyok én? Miben hiszek? Hogy adhatnék értelmez az életemnek?

Kinek van igaza? Apunak? Lughnak? Egyikőjüknek sem? A második részben feltűnő csillagokban olvasó sámán, Auriel Tai, megmondja:

Van néhány ember, kiknek hatalmában áll megváltoztatni a dolgokat. Tetteikkel megtudják fordítani az emberek helyzetét. Mindannyiunknak megvan a saját szerepe. Jóval azelőtt, hogy megszülettél, események sorozatát indították el.
- Úgy érted végzet - mondom. - Nem hiszek benne.
- Nem végzet - mondja Ő. - Sors. 


Később Saba jó okkal elmélkedik Auriel szavain:

Amikor hátradőlök és visszanézek minden furcsaságra - miként vezetett egyik dolog a másikhoz, és juttatott el idáig, mint ahogy az éjt követi a nappal - olyan, mintha az egész elrendeltetett volna. És ez emlékeztet Auriel szavaira. Hogy mindannyiunknak megvan a saját szerepe. Hogy minden utam, minden döntés ugyanoda vezet végül. Sors. Nem is merek erre a szóra gondolni, hátha Lugh meghallja a gondolataimban.

Hová viszi Sabát az útja? Hová vezetik a döntései? Mi az ő sorsa? Megvan írva a csillagokban?

Saba hősi útja csak most kezdődik..


Itt a remek alkalom, hogy megnyerhessétek ezt az izgalmakban bővelkedő történetet,
melyben jelentős szerepet kapnak a varjak. Nincs más dolgod, mint a posztokban szereplő varjak számát összeadd, és az alábbi rafflecopter doboz első sorába beírd. 

Figyelem! A turné mind a 8 állomásán lesznek varjak, tehát a játék nyolcadik, befejező állomása után érdemes kitölteni az első kérdést. A Facebook oldalakat viszont azonnal lájkolni lehet!! 3 példány kerül kisorsolásra, melyeket kizárólag magyarországi címre tudunk postázni!
Sok szerencsét!

Turné Állomások:

04/06 Dreamworld
04/08 MFKata gondolatai
04/10 Bibliotheca Fummie
04/12 Deszy könyvajánlója
04/14 Fantazmo
04/16 Nem harap a...
04/18 Függővég
04/20 Kelly Lupi olvas


Share on Google Plus

About DhesiX

Húszas éveiben járó mohó könyvmoly, film és sorozat függő, emellett pedig rettentő rossz, de annál lelkesebb hobbi gamer.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése